Të rinjtë që hynë në Facebook para gjumit, kanë nota më të ulëta

Prindërit kanë arsye të brengosen, nëse fëmijët e tyre nuk e lëshojnë telefonin nga dora, duke biseduar me miq në rrjete sociale.

Është gjetur se, nëse hyhet në Facebook 30 minuta para gjumit, përformanca në klasë është shumë më e ulët, transmeton Telegrafi.

Sipas studiuesve nga Universiteti i Londrës, rrjeti social e stimulon trurin më shumë se që duhet, duke e bërë të vështirë gjumin.

Adoleshentët që nuk e marrin dhjetë orët e duhura me gjumë, e kanë vështirë të nesërmen në shkollë.

Në hulumtimin e bërë me të rinj 16 dhe 19-vjeçar, është gjetur se 70 për qind e atyre që kanë hyrë në rrjete sociale para gjumit, kanë pasur nota më të ultra për 20 për qind.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *