Konsumimi i alkoolit me shumë përfitime shëndetësore

Pini birrën lirshëm – është koha për të festuar një përfitim tjetër të cilin e sjell konsumimi i alkoolit, e që është zbuluar së fundmi.

Hulumtuesit anglezë, nga Universiteti i Liverpoolit, Maastricht-it, etj., kanë zbuluar se personat që konsumojnë sasi të moderuara të alkoolit janë më të mirë në shqiptimin e gjuhëve sesa miqtë e tyre që nuk konsumojnë alkool.

Por, pjesa e mirë nuk është kjo!

Ekspertët gjithashtu kanë zbuluar se konsumimi i sasive të moderuara të alkoolit shpie në një pension më të lumtur e të shëndetshëm dhe në mënyrë specifike e ulë rrezikun e demencës.

Por, sasia e kontrolluar e konsumimit të alkoolit është thelbësore dhe nuk bën ta teproni me pije.

Përveç këtyre, një studim tjetër i fundit, i publikuar në revistën ‘Journal of neuroscience’, ka zbuluar se alkooli mund të ndihmojë në disa zona të trurit që janë përgjegjëse për mësim dhe memorie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *